Trečiokų tyrinėjimai
- Aprašymas
- Paskelbta: 2019 spalio 20
- Atnaujinta: 2019 spalio 20
Anglų patarlė sako: „Kasdien suvalgydami po obuolį, sutaupome išlaidas gydytojui“.
Skaistgirio gimnazijos trečiokai labai mėgsta obuolius. Jie žino, kad obuoliuose daug vitaminų, kalcio, geležies. Tačiau bandymų ir tyrinėjimų su obuoliais dar nebuvo atlikę.
Kaip vadinasi perpjauto obuolio parudavimas, kai oras susitinka su obuolyje esančia geležimi, vaikai sužinojo tyrinėdami. Tai- oksidacija. O ar galima ją sustabdyti, užlašinant vandens su cukrumi, druska, medumi, vitaminu C ir citrinos sultimis?
Iškėlę hipotezę, fiksavo stebėjimų rezultatus ir darė išvadas. Smagu buvo mokytis tyrinėjant. O kad būtų dar ir skanu- trečiokai nepatingėjo ir patys išsikepė obuolių pyragą.
Spalio 21-oji- Tarptautinė obuolio diena. Trečiokai linki ją visiems atšvęsti, mėgaujantis savo keptu obuolių pyragu.
Receptas:
Sudėtis: 4 vienetai obuolių, 4 vienetai kiaušinių, 200 g grietinės, 100 g cukraus, 12 valgomų šaukštų miltų, 80 g sviesto ir 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių.
Eiga.1. Obuolius supjaustyti riekelėmis. 2. Į miltus įmaišyti kepimo miltelius, įmušti kiaušinius, sudėti grietinę. 3. Sviestą ištrinti su cukrumi ir supilti į tešlą. Viską gerai išmaišyti. 4. Sudėti obuolius į tešlą ir vėl lėtai išmaišyti. 6. Masę sukrėsti į formą ir palikti 5 min pastovėti. 7. Kepti 190 laipsnių temperatūroje 45 minutes. SKANAUS!